Slank en Kwiek zet weekend op z’n kop!

Het is inmiddels een traditie voor de heren met hun trainers en begeleiders: het trainingskamp tijdens het Pinksterweekend in Beekbergen. 

Pinksterkamp 2018

Ook dit jaar ging Slank en Kwiek met een grote groep naar het kamp. Tijdens het kamp wordt er vooral veel getraind, maar ook is er genoeg tijd om leuke dingen te doen.

De trainingen worden gegeven in de KNGU-turnhal waar ook het Nederlands team traint. In dit Pinksterweekend traint iedere jongen 10 uur. Bij elk toestel staat een toesteltrainer die samen met de jongens verder werkt aan nieuwe elementen of technieken. Dit is voor de jongens, maar ook voor de clubtrainers erg leerzaam. Zo worden er veel nieuwe dingen geleerd.

Over 2 weken is de turnfinale om het Nederlands Kampioenschap. De jongens en heren van S&K hebben maar liefst 28 finale plekken met elkaar weten te bemachtigen. Op de zondag van het Pinksterweekend komt er altijd een nationaal jurylid langs op kamp, waar vragen aan gesteld kunnen worden. Ook geeft hij tips om de oefeningen nog beter te maken. Hierdoor kunnen de mannen hun oefeningen goed voorbereiden voor de finale.

Naast de trainingen werden ook veel leuke dingen met elkaar gedaan. Zo hebben de jongens genoten van een outdoor-programma waar tokkelen, wandklimmen en levend stratego niet ontbraken. ‘s Avonds een kampvuur, een spooktocht door het bos en natuurlijk het spel weerwolven. Net als bij het trainen is ook hierbij duidelijk te zien dat de mannen van Slank en Kwiek een hechte groep zijn en als een echt team met elkaar omgaan.

De trainers en begeleiders hopen deze traditie nog jaren voort te kunnen zetten.