Turn en Fundag Slank en Kwiek leuk en succesvol

Update, met foto’s onderaan dit bericht.

In sporthal Wasbeek is op 19 mei 2018 de jaarlijkse Turn en Fundag georganiseerd voor meisjes en jongens van 7 tot en met 13 jaar. Uit de plaatsen Sassenheim, Zoeterwoude, Leiden, Noordwijkerhout, Moordrecht, Hillegom, Lisse, Wassenaar en Voorschoten, waren de meisjes en jongens naar Sassenheim gekomen voor de T&F-dag.

Het dagprogramma bestond uit twee delen: een wedstrijdgedeelte en een fungedeelte. In de morgenuren kwamen de meisjes en jongens van 7-9 jaar aan de beurt en in de middaguren de 10-13 jarigen.

Voor de turnoefeningen was de oefenstof voorgeschreven. Dit jaar voor de meisjes de onderdelen evenwichtsbalk, vloer en minitramp en voor de jongens brug, vloer en minitramp. Het ‘fungedeelte’ bestaat uit acrogym, tumblingbaanspringen èn dans.

Slank en Kwiek Voorschoten deed op déze Turn en Fundag alleen met de meisjes mee, omdat de jongens èn hun trainers in Beekbergen deelnamen aan het Pinksterturnkamp. De meisjes hebben het goed gedaan. De evenwichtsbalk is maar 10 cm breed en met een kleine misstap val je er snel af. Bij de meisjes 8 jaar niveau D3 deden 25 deelnemers mee en wist Delayla Sutterland een 5e plaats te halen en Christiane Spruijt een 4e prijs. Bij de meisjes 9 jaar D3 met 23 deelnemers, wist Kyara Bloemink een 8e plaats te halen. Bij de Instappers D2 met 13 deelnemers een mooie 1e prijs voor Julie Dijkstra met een heel mooi cijfer voor haar vloer: 13.80 punt.

’s Middags waren de Pupillen en de Jeugd aan de beurt. Bij de Pupillen 1 D4 haalde Quinty van der Kaaij een mooie 4e plek. Bij de Pupillen 1 D2 een 1e prijs voor Ilse van Marwijk en een 5e plaats voor Frederieke Spruijt, die pech had op de balk, maar een mooi cijfer voor de vloer haalde 13.20 pt. Bij de Jeugd D4 net naast de prijzen een 4e plaats voor Noa Toet. Bij de Jeugd D2 een 3e plaats voor Nicole Krabben met een mooi cijfer voor de minitramp 14.00 pt en een 4e plaats voor Sanne Barends. Bij de Jeugd D1 een 1e prijs voor Wies Jansen met een hoog cijfer voor minitramp 14.20 pt. en een 3e plaats voor Anna Breedeveld die ook pech had op de balk, maar hoog scoorde bij vloer 12.80 pt. en minitramp 14.40 pt.

Het was een gezellige en leuke dag met goede resultaten.

Ook zin om te turnen? Bel: 071 5763750 voor inlichtingen.

Klik hier voor de resultaten S&K deelnemers.