Turnen jongens

turnen jongens slank en kwiek voorschotenAls jongen ben je bij Slank en Kwiek aan het juiste adres om te komen turnen. Vanaf 7 jaar wordt er turnen aangeboden op zowel recreatief als wedstrijdniveau.

Als je jonger bent dan 7 jaar dan kan je natuurlijk ook terecht bij Slank en Kwiek: kijk dan voor meer informatie over peuter- en kleutergym.

Trainingen voor jongens

De afgelopen jaren trainen de jongens elke vrijdagmiddag. Sinds 2013 trainen de jongens in de gym- en turnzaal De Voorsprong (aan de Oude Adegeesterlaan). Een waar feest om in deze zaal te trainen. Deze turnzaal is zo bijzonder omdat er een valkuil (een grote bak met allemaal schuimblokken) in gemaakt is.

Trainingen jongens vanaf 7 jaar:

  • Woensdag: 18.00 uur tot 19.00 uur

Tijdens dit uur wordt er recreatief les gegeven. Dit betekent dat er afwisselend op zes toestellen wordt getraind op verschillende niveaus.

Voor iedereen die mee doet aan de trainingen zijn er een paar keer per jaar wedstrijden waar aan mee gedaan kan worden. Op deze wedstrijden kan je dan laten zien waar je weken lang voor getraind hebt.

Trainer is Iza (18.00 uur) Zij geeft les op de woensdag aan jongens vanaf 7 jaar en zorgt er voor dat er een leuke les wordt neergezet.

Proefles

turnen jongens voorschotenVindt je leuk om een keer met andere jongens te komen trainen? Kom dan op woensdag een keer langs voor een gratis proefles!

Selectie

Jongens die zich extra willen inzetten, meer willen bereiken en een hoger niveau willen bereiken worden door de trainers uitgenodigd om lid te worden van de selectie.

De selectietrainingen zijn op (en/of) woensdag, donderdag, vrijdag. Tijdens deze uren trainen de jongens vanaf 7 jaar erg hard om zo goed te kunnen presenteren op de verschillende wedstrijden. De jongens van de selectie doen mee aan de Nederlandse kampioenschappen in de derde, tweede en eerste divisie.

Op woensdag geeft Mariëlle een training. Op donderdag geeft Michael training gericht op voornamelijk brug en voltige. Op vrijdag geven Mariëlle en Michael samen de selectie training. Alle selectie lessen zijn in de gym- en turnzaal De Voorsprong (Oude Adegeesterlaan).

Oefenstof turnen jongens

De oefenstof die voor het jongens en heren turnen wordt gebruikt is het Nationaal Turn Systeem (NTS). Het NTS voor jongens kent verschillende niveaus, namelijk niveau 17 tot en met 1. Niveau 1 is het hoogste niveau waarop er geturnd kan worden. Alle toppers op WK’s en NK turnen op het eerste niveau. Niveau 17 is het gemakkelijkste niveau, de oefenstof is zo gemaakt dat iedereen direct in niveau 17 kan deelnemen. Na training en oefenen gaat de turner steeds een niveau hoger.

Voor de jongere jongens is de oefenstof voorgeschreven. Er is dus bepaald wat je in een bepaald niveau moet laten zien. Als de turner wat ouder is, vanaf 12 jaar, dan kan hij ook keuze oefenstof turnen. De turner mag dan samen met de trainers zelf zijn oefening maken. De oefening dient wel een bepaalde moeilijkheid te hebben, deze eisen staan ook in het NTS beschreven.

Turnwedstrijden

 
 

Voor alle leden van Slank en Kwiek worden wedstrijden georganiseerd. Op deze wedstrijden turnt elke turner op zijn eigen niveau. Er worden wedstrijden georganiseerd op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Voor alle turners is er een wedstrijd waar ook leuke dingen worden gedaan zoals spelletjes en springen op minitrampolines en grote langwerpige luchtkussens (air tumblingbaan). Plezier maken met je vrienden staat op zo’n dag voorop.

Jaarlijks organiseert de vereniging ook clubkampioenschappen. De jongens van de selectie doen ook mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Meer over de Nederlandse kampioenschappen turnen vind je hier.

Alles over turnen heren in Zuid-Holland seizoen 2022-2023 vind je hier

Leeftijdsindeling Turnen Heren. Klik hier voor een infographic