Bestuur en trainers Slank en Kwiek

Bestuurders gezocht in het bestuur van SLANK EN KWIEK. Inwerkperiode vanaf januari 2023. Klik hier voor de beschrijvingen (status: concept) van de bestuursfuncties.

Bestuur

Het bestuur van Slank en Kwiek bestaat momenteel uit 8 personen, die ieder met een aantal commissies werken aan het succes van Slank en Kwiek. Het bestuur heeft een aantal portefeuilles benoemd die door de  leden van het bestuur uitgewerkt worden en toegepast.

Voorzitter: Sander Geerling

Sander is op zijn 9e lid geworden van SLANK EN KWIEK en heeft heel wat jaren geturnd. Sinds 2014 is hij ook bestuurlijk betrokken bij S&K als lid van het bestuur en vanaf 2017 is Sander voorzitter van de vereniging.

Sander is te bereiken door een klik op dit emailadres

 

Penningmeester: Sharon Schram

Sharon Schram is de penningmeester en verantwoordelijk voor de financiële administratie. Sharon is als penningmeester sinds juli 2021 betrokken bij Slank en Kwiek.

Sharon bereikbaar door een klik op dit emailadres

 

Technische Zaken: Johanna Callies

Binnen het bestuur heeft Johanna de portefeuille Technische Zaken.

Zij houdt zich onder andere bezig met alle zaken rondom de ontwikkeling van, en het sportaanbod van Slank en Kwiek.

Johanna is bereikbaar via email. Klik op dit adres

 

 

Secretaris: Frederique Maan

De functie van secretaris wordt uitgevoerd door Frederique. Als je een vraag wilt stellen aan het bestuur van S&K kun je email sturen naar Frederique door hier te klikken voor het mailadres.

Hier vind je meer informatie over diverse werkzaamheden van (vacante) functies in de vereniging.

Communicatie, Activiteiten, Faciliteiten, Vrijwilligers.

Voor de vervulling van onder meer de hierboven genoemde posten zijn als leden van het bestuur hierbij betrokken: Menno (activiteiten),  Florine (kledingzaken en sponsoring), Vacature (communicatie), LiSha (contributie [Clubcollect]) en Stephan (ondersteuning voorzitter en facilitaire zaken). De hiervoor genoemde beleidsvelden zullen in de komende tijd (verder) uitgewerkt worden en gestalte krijgen. Voor de portefeuille Inzet Vrijwilligers bestaat een vacature.

Hier vind je meer informatie over de aard van de werkzaamheden.

Trainers Slank en Kwiek

Natuurlijk kan een gymnastiekvereniging niet zonder trainers. Hieronder vind je de trainers van Slank en Kwiek.

Willy Scholts – van Polanen

trainers slank en kwiek voorschotenWilly is geboren in 1973. Zes jaar na de oprichting van Slank en Kwiek werd Willy lid van Slank en Kwiek. Willy is dus al lid vanaf 1979.

Willy was jaar 6 oud toen ze begon met gymnastiek en turnen en heeft  geturnd tot haar 26ste. Nadat Willy is gestopt met zelf turnen is ze doorgegaan met training geven. Op dit moment geeft Willy selectietraining aan meisjes van zeven jaar en ouder.

Willy vindt het contact met de meiden elke week erg gezellig. Ook vindt Willy het erg leuk om de meiden nieuwe onderdelen aan te leren. Hierbij maakt het niet zo veel uit of iemand heel goed is of iets minder goed. Willy: “ Fantastisch als iemand uiteindelijk een onderdeel goed en helemaal alleen kan!”

Christa van Polanen

Christa is geboren in 1968. Christa is bij Slank en Kwiek komen sporten in 1973 met twee ouders die turn en gymnastieklessen les geven is het niet vreemd dat Christa al turnt vanaf het moment dat ze nog in de wieg lag.

Op dit moment traint Christa zelf niet meer, maar ze staat nog wel acht uur per week in zaal en geeft turnles aan meisjes vanaf zeven jaar.  In het verleden heeft Christa ook aerobics en jazz trainingen verzorgd. Ook geeft Christa les aan de jongens 7 jaar en ouder van Slank en Kwiek. Christa vind het enorm leuk om kinderen de liefde voor turnen mee te geven.

Het niveau waarop meisjes turnen maakt voor Christa niet zoveel uit. Als iemand op wedstrijden boven verwachting presteert of iemand durft na lang trainen iets alleen dan wordt Christa erg trots.

Wedstrijden vindt Christa ook altijd erg gezellig, hoewel het vaak wat hectisch is omdat Christa op veel plekken tegelijk moet zijn, is het toch erg leuk om te zien hoe de meiden en jongens presteren tijdens de wedstrijden.

Wat lesgeven aan kleine kinderen leuk maakt: “Ik was een keer met mijn moeder (juf Wil) boodschappen aan het doen en toen kwamen we een kleuter tegen. Die was stomverbaasd en zei van schrik bijna geen gedag. Wel vroeg hij aan zijn moeder: Slaapt juf Wil niet in de gymzaal? Ook vond die het erg vreemd dat juf Wil gewone kleren aan had.”

Michael Platt

Michael is geboren in 1978. Hij is sinds 1986 is lid bij Slank en Kwiek. Michael was dus 8 jaar oud toen hij begon met turnen.

In 1999 is Michael zelf les gaan geven aan de jongens en heren bij Slank en Kwiek. Hij is daarnaast als vrijwilliger actief voor verschillende activiteiten binnen en buiten de vereniging.

Als het om het lesgeven gaat dan vindt Michael het erg leuk om op vrijdagmiddag samen met Mariëlle een gezellig turnuur neer te zetten en daarbij met de jongens van selectie te werken om steeds op een hoger niveau te turnen.

Toen Michael net begon met turnen was hij zo stijf als een hark, hij kon niet eens een koprol maken. Zijn ouders wilden daarom dat hij ging turnen. Hij had daar eigenlijk niet zoveel zin in, maar ging het toch proberen. Nu, 24 jaar later, is hij nog steeds lid van Slank en Kwiek. In die 24 jaar heeft hij veel medailles en bekers gewonnen. Hij is zelfs meerdere keren bondskampioen geworden!

Weet je wat Michaels favoriete toestel was? Lange mat! Wat hij daaruit geleerd heeft: “Ook al lijkt het alsof je iets niet zo goed kunt, als je hard traint en goed je oefeningen doet dan kun je nog best een hoop leren!”.

Mariëlle Kijk in de Vegte-Geerling

Mariëlle is geboren in 1988. Een jaar nadat Mariëlle is geboren is ze al lid geworden bij Slank en Kwiek. Toen ze 1,5 jaar oud was, ging ze al samen met haar moeder gymmen bij juf Wil. Toen Mariëlle’s moeder zwanger was van haar broertje is Mariëlle even gestopt met gymnastiek. Toen ze 3 jaar oud was ging ze weer gymmen, dit keer zonder haar moeder.

Toen Mariëlle ouder werd ging ze turnen. Daarna volgde ze met succes de trainersopleiding. Ze vindt het erg leuk om elke woensdag en op vrijdag samen met Michael training aan de jongens.

Het leukste aan het geven van turnlessen vindt Mariëlle dat je elke keer weer blijft leren, zowel van jezelf als van de andere trainers. Daarbij zijn de lessen nooit hetzelfde en zo blijft het altijd een uitdaging.

Het mooiste aan Slank en Kwiek vindt Mariëlle dat er door alle uren die ze per week doorbrengt in de gymzaal een hechte band is ontstaan met andere trainers, turnsters en turners.

Bianca van der Heiden

Bianca geeft les aan de Peuter- en Kleuterlessen op woensdagmiddag in gymzaal Frans de Vette en op zondagmorgen in gym- en turnzaal De Voorsprong.

 Baowei Mooren

Baowei geeft les op maandagavond (19.30 uur) aan de les Dames Conditiegym in gymzaal Frans de Vette.

Wil van Polanen – Boelee

Wil is vanaf het allereerste begin en als mede oprichter betrokken  geweest bij Slank en Kwiek. Heel veel lessen en lessoorten (disciplines) zijn door haar gegeven. Wil heeft haar lesgeven beëindigd.

Wil is sinds 3 mei 2003 ERE-lid van Slank en Kwiek

Andere trainers en assistent-trainers:

Rahmoune

Ereleden van Slank en Kwiek

Op basis van hun verdiensten voor Slank en Kwiek, (is in het verleden) aan onderstaande personen, na benoeming door de Algemene Leden Vergadering, het ERELIDMAATSCHAP van de vereniging toegekend:

Bram van Polanen Benoemd 23 september 1995 en bekrachtigd in de ALV 27 maart 1996
Wil van Polanen 3 mei 2003
Coby van der Geest 3 mei 2003 (2008 †)
Marry Westerbeek 27 maart 2003
Alma Smith 27 maart 2003
Irene Kouwenhoven 3 juli 2014
Margritha Hoogenboom Benoemd 3 juli 2019 en
bekrachtigd in de ALV 19 mei 2020
Willy Scholts 25 juni 2022