Turners SLANK EN KWIEK presteren in het District

De trainers/begeleiders van de jongens- en herenselectie van Slank en Kwiek, Mariëlle en Michael, maken hieronder melding van  het succes en resultaat van deelname aan de Zuid-Hollandse districtswedstrijden. Verdeeld over 2 dagen, organiseerde de KNGU wedstrijden die tevens de plaatsingswedstrijden voor het landelijke kampioenschap zijn. De S&K-turners hebben 9 medailles en 15 startbewijzen voor de landelijke kampioenschappen behaald. Een prima resultaat. **)⇓

Voorgeschreven oefenstof

De jongens die meedoen met de voorgeschreven oefenstof (maximaal 12 jaar oud), moesten aan 2 wedstrijden deelnemen om kans te maken op plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Na optelling van de 2 wedstrijden kan de eindbalans opgemaakt worden.

De jongste deelnemers komen uit in de categorie instap. Slank en Kwiek heeft 4 instappers, in 2 verschillende niveaus. Voor Tieme van Stralen en Sven Overdevest was dit hun debuutwedstrijd. Beide jongens deden goed hun best en bezetten respectievelijk de plekken 10 en 13. Ben Guldenmund wist een 3de plek te behalen en heeft zich daarmee geplaatst voor de landelijke wedstrijden. Thom Tinga wist zich ook overtuigend te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Thom behaalde de 4de plek.

De pupillen Dylan Hoogewoonink, Niek Oliver en Edward Harker komen in dezelfde categorie uit. De jongens hebben 2 goede wedstrijden gedaan. De concurrentie is groot in de deze categorie. Door hun prestatie wist Dylan de 11de plek te behalen, Edward de 7de plek en Niek de 5de plek. Omdat de groep zo groot is, wordt de doorstroming op een later tijdstip bekend gemaakt. Jesper van Duijn, ook pupil maar een andere categorie, wist na 2 wedstrijden een 5de plek te bemachtigen. Ook voor Jesper is het nog afwachten of hij zich geplaatst heeft voor de landelijke finale.

Keuze Oefenstof

De turners die keuze oefenstof doen hebben al wat meer wedstrijd ervaring. De deelnemers van Slank en Kwiek zijn tussen de 12 en 26 jaar.

Luca van Laer (junior I 4de divisie)  heeft 2 goede wedstrijden gedaan en behaalde een 1ste plek en heeft daarmee laten zien dat hij een goede kandidaat is voor de landelijke finale 4de divisie in Leek (Groningen).

De andere Slank en Kwiek turners in de keuze oefenstof (2de en 3de divisie), hadden zich al geplaatst voor de landelijke wedstrijden en streden tijdens de districtwedstrijden voor het eremetaal. Jeugd turners (2de divisie) Matthias Fransen en Rahmoune Bouazzaoui presteerden goed, zij behaalden de bronzen en gouden medaille. Junior I turners Ivo Weidema (3de divisie) behaalde een 6de plaats, Ricardo Vermeulen (2de divisie) wist het kampioenschap te behalen en kreeg een gouden medaille omgehangen. Junior II 3de divisie Jelle Lauf en Hugo Stallenberg turnden zich respectievelijk naar een bronzen medaille en een 6de plaats. De senioren van Slank en Kwiek hadden zich ingeschreven als toestelspecialist en konden daarom niet in aanmerking komen voor eremetaal. Silvan Fokkens en Stephan Diek (senior 2de divisie) lieten zien dat ze goed kunnen meekomen op de toestellen. Damian de Nijs kon door een blessure niet deelnemen aan de districtskampioenschappen maar heeft zich eerder wel geplaatst voor de landelijke wedstrijden.

De persoonlijke resultaten staan onder deze klik

Naast het selectieturnen heeft Slank en Kwiek ook een recreatie afdeling voor jongens en heren die het turnen willen leren. Op vrijdagmiddag voor jongens van 7 jaar – 10 jaar van 16.00 – 17.00 uur en voor 10 jaar en ouder op vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur. De lessen worden gegeven in gym- en turnzaal ‘De Voorsprong’, Oude Adegeesterlaan 3 in Voorschoten. Iedereen is welkom om een proefles mee te komen doen.

______________________________________

**))Naschrift, in aanvulling bij het hiervoor gestelde: De doorstroming is bekend!

Luca is geplaatst voor de finale 4e divisie. Ben (instap 3e divisie), Thom (instap 2e divisie), Edward, Dylan en Niek zijn allen geplaatst voor de kwart-finale. Sven, Thieme en Jesper zijn niet geplaatst voor een volgende wedstrijd.