S&K Clubkampioenschappen zeer geslaagd

Zaterdag 10 februari 2018 organiseerde gymnastiekvereniging SLANK EN KWIEK haar jaarlijkse ClubKampioenschappen turnen in gym- en turnzaal Voorsprong in Voorschoten. De publieke belangstelling voor deze activiteit was groot. Zeer veel ouders en grootouders zijn komen kijken naar de verrichtingen van de deelnemers van de toekomstige kampioenen. Voor dit verslag met meer foto’s: klik hier.

In het eerste dagdeel waren de leden uit de geboortejaren 2011, 2010, 2009 en 2008 aan de beurt. De meisjes turnden hun oefeningen op de evenwichtsbalk, de vloer en de minitrampoline. De jongens turnden op de toestellen brug laag èn ‘hoog’ gesteld, vloer en minitramp. Het turnsysteem is zo ingericht dat iedereen kan meedoen en turnen op zijn eigen niveau. De meisjes ( Voor-)instap turnden op niveau R1, D3 en D2 en de Pupillen 1 op niv. D4 en D2. De jongens Benjamin turnden op niv. 20 en 18 en de Instap op niv. 19 en 17. In dit dagdeel turnden alle deelnemers Voorgeschreven Oefenstof.  De leden ontvingen bij het bekendmaken van de uitslagen een herinneringsmedaille óf een gouden, zilveren of bronzen plak èn een mooi diploma met de behaalde scores daarop. Op het hoogste niveau werd de Junior Jeugd Kampioen met een beker verrast. Bij de Meisjes d2 was dit Frederieke Spruijt en bij de Jongens niv. 17: Ben Guldenmund.

Het tweede dagdeel was bestemd voor de Meisjes Pupillen 2 , Jeugd 1, Junior en Senior en voor de Jongens en Heren Pupil, Jeugd, Junior 1 en 2 en Senior. Bij deze groep werd het niveau van het turnen moeilijker, doordat er naast voorgeschreven oefenstof ook keuze oefenstof was. Op de evenwichtsbalk bijvoorbeeld radslagen en hoepel achterwaarts en arabier salto af. Op de vloer, flick flacken en gestrekte salto’s en schroeven en bij het springen plank pegasus halve-in, halve-uit, maar heel spectaculair: een aantal heren die de tsukahara  sprongen. Knap. Uit deze groep turnsters en turners kwamen de Jeugdkampioenen en de Verenigingskampioenen en ontvingen een beker. Jeugdkampioen bij de Meisjes is Wies Jansen en bij de Jongens Niek Oliver. Verenigingskampioen 2018 bij de Dames werd Baowei Mooren en bij de Heren Ricardo Vermeulen.  Alle aanwezigen hebben genoten, het is een fantastische wedstrijd geweest. Ook zin om te turnen, kijk op de website: www.slankenkwiek.nl Voor de totaaluitslag, klik hier.