nijntje Beweegdiploma

Slank en Kwiek is na de herfstvakantie in 2022 weer begonnen met een nieuwe cyclus van 20 lessen voor het nijntje Beweegdiploma! Op deze pagina lees je alles over het lesrooster en de locatie, kosten, inschrijven en meer informatie over het Beweegdiploma.

Let op: we zijn inmiddels over de helft van de nijntje lescyclus heen, wat betekent dat nieuwe kinderen géén Beweegdiploma meer kunnen halen. Instromen in de lessen is mogelijk, tegen het gebruikelijke contributietarief, maar een Beweegdiploma halen is niet meer mogelijk.

In september 2023 start de nieuwe cyclus nijntje Beweegdiploma lessen. Houd deze pagina in de gaten voor inschrijven, startdatum en kosten.

Het nijntje Beweegdiploma is bestaat uit een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde motorische én sociale ontwikkeling! Onderaan deze pagina kan je meer over het programma lezen.

Informatie over de nijntje lessen in seizoen 2022-2023

Locatie, rooster en startdatum

De nijntje Beweegdiploma lessen van woensdagmiddag vinden plaats in de Frans de Vette Gymzaal (Kuyperbrink 11, 2253 VX Voorschoten). De lessen van zondagmorgen vinden ook plaats in gymzaal Frans de Vette (Kuyperbrink 11, 2253 VX Voorschoten).

Het rooster is als volgt:

Woensdag 14:45 – 15:45 uur voor kleuters 3 – 6 jaar

Woensdag 15:45 – 16:45 uur voor peuters met een ouder 1,5 – 3 jaar (deze les zit helaas vol)

Zondag 10:00 – 11:00 uur voor peuters met een ouder 1,5 – 3 jaar (deze les zit helaas vol)

Zondag 11:00 – 12:00 uur voor kleuters 4 – 6 jaar

Indien een kind op de leeftijdsgrens van een bepaalde groep zit, is het een beetje afhankelijk van de motorische ontwikkeling van het kind in welke groep hij of zij het beste past. We raden aan in te schrijven op het lesuur van voorkeur, er kan vervolgens in overleg met de juf bepaald worden of overstappen naar een andere groep nodig is. Overstappen is natuurlijk geen enkel probleem.

Startdatum

Voor de startdatum zijn we afhankelijk van een aantal opleidingsdata van de KNGU zodat onze trainster de juiste certificaten kan behalen. We starten daarom met de lessen ná de herfstvakantie. De eerste nijntje lesdag zal plaatsvinden op woensdag 2 november 2022.

Kosten

We willen de kosten voor het nijntje Beweegdiploma graag zo laag mogelijk houden, omdat we het bij Slank en Kwiek heel erg belangrijk vinden dat ieder kind de kans krijgt een Beweegdiploma te behalen. We hebben daarom de kosten onder de huidige contributie gehouden. De kosten voor een cyclus nijntje Beweegdiploma lessen (20 stuks) in seizoen 2022-2023 bedragen eenmalig €80,-. Dit bedrag is al inclusief de inschrijfkosten van €10,-. De kosten worden rond de start van de lescyclus automatisch gefactureerd via ClubCollect, je ontvangt hierover bericht per mail.

Inschrijven

De inschrijving voor de nijntje Beweegdiploma lescyclus van 2022-2023 is geopend! Inschrijven gebeurt digitaal en kan hier. Nadat je dit formulier verzonden hebt hoef je dus geen papieren inschrijfformulier meer in te leveren.

In verband met o.a. verzekering voor de kinderen die bij ons komen gymmen, schrijf je je kind automatisch ook in als lid van Slank en Kwiek. Op het inschrijfformulier word je daarom ook gevraagd of je de contributie ná de nijntje lessen per jaar of per halfjaar wil betalen. De kinderen zijn na de nijntje lessen uiteraard van harte welkom om bij ons te blijven gymmen! Dat kan eventueel ook op een ander lesuur natuurlijk. Mocht doorgaan met gymmen niet gewenst zijn, dan is het belangrijk de datum voor uitschrijven in de gaten te houden, om te voorkomen dat er alsnog kosten in rekening worden gebracht. Deze data vind je op het inschrijfformulier.

Later instromen

Zodra we gestart zijn met de lescyclus is het nog mogelijk om in te stromen. Inschrijven kan dan via het inschrijfformulier dat je hier vindt. Let op: inmiddels zijn we over de helft van de lessen in de cyclus. Het is het niet meer mogelijk de cyclus af te sluiten met het behalen van een Beweegdiploma. Informeer hiernaar bij Florine via fondsen@slankenkwiek.nl. De uitreiking van de diploma’s wordt feestelijk gevierd op zondag 16 april, dus houd er rekening mee dat dat voor kinderen die te laat instromen niet van toepassing is. Uiteraard zijn alle kinderen welkom om op ieder moment in te stromen en mee te doen met de lessen die er nog over zijn in de cyclus.

Communicatie

De communicatie met betrekking tot het nijntje Beweegdiploma loopt in principe via Florine. Florine is bereikbaar per e-mail op fondsen@slankenkwiek.nl, je kan met al je vragen bij haar terecht. Informatie die voor de hele vereniging van toepassing is komt o.a. van Johanna, zij mailt vanuit technischezaken@slankenkwiek.nl. Alles met betrekking tot het lidmaatschap e.d. gaat via Li Sha op leden@slankenkwiek.nl . Onze mail wil nog wel eens in de spambox belanden, probeer daarom de spam regelmatig te controleren en zodra je mail van ons ontvangt, ons als veilig te markeren zodat we niet steeds in de spam terecht komen en je onverhoopt belangrijke informatie mist.

Over het nijntje Beweegdiploma

De KNGU heeft het nijntje Beweegdiploma in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat alle kinderen van 1,5 t/m 6 jaar de kans krijgen zich op motorisch gebied optimaal te ontwikkelen. Het programma is zorgvuldig door de KNGU samengesteld en wordt bij Slank en Kwiek gegeven door speciaal gecertificeerde trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma tijdens een feestelijke uitreiking.

We vinden het bij Slank en Kwiek heel belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, want daar heb je de rest van je leven profijt van. Ons doel: alle kinderen een Beweegdiploma laten halen, net zoals een zwemdiploma eigenlijk.

De nijntje lessen worden op twee verschillende niveaus gegeven, als een kind niveau 1 gehaald heeft en de juiste leeftijd heeft bereikt, kan het in de volgende nijntje lescyclus verder met niveau 2.

Voor meer informatie over het nijntje Beweegdiploma op de site van de KNGU: klik hier

Lessen voor het nijntje Beweegdiploma worden op woensdagmiddag gegeven in gymzaal Frans de Vette (Kuyperbrink) en op zondagmorgen in gym- en turnzaal De Voorsprong (Oude Adegeesterlaan).