Turn en Fundag Slank en Kwiek turnsters

Naar de uitslagen van S&K

Tussen de 500 turnsters uit Alphen aan den Rijn, Katwijk, Leiden, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Wassenaar en Zoeterwoude, waren er ook turnsters van gymnastiekvereniging Slank en Kwiek uit Voorschoten voor de Turn- en Fundag in Sassenheim. Bij zo’n groot aantal turnsters zijn de deelneemsters verdeeld over 2 dagdelen. ’s Morgens waren de meisjes van 7-9 jaar aan de beurt en in de middaguren de meisjes van 10-13 jaar. In dit deel van de dag waren ook enkele jongensturners ingedeeld, die op hun ‘eigen’ toestellen turnden. Het programma voor beide dagdelen bestond uit wedstrijdgedeelte en een recreatief gedeelte, het ‘Funprogramma’. Voor de wedstrijdtoestellen werd gebruik gemaakt van de Brug met ongelijke leggers, Vloer en Minitrampoline. Het Fungedeelte uit Acrogymnastiek, Dans en Springen op de Tumblingbanen.

Slank en Kwiek deed ’s morgens mee met 17 meisjes en ’s middags met 12 meisjes. Bij de ochtendgroep waren veel meisjes die voor de 1ste keer een wedstrijd buiten Voorschoten hadden. Sommigen scoorden bijna een medaille, maar wat het voornaamste is, ze hebben het prima naar hun zin gehad. ’s Middags turnden de meisjes moeilijker oefenstof, zoals pupil 1 (D3, D2 en ook D1). S&K-turnster Julie Dijkstra scoorde het hoogste cijfer die middag. Voor de Spanbrug-ongelijk haalde zij 14,50 punt en Julie haalde dan ook de 1e prijs. Bij Pupil 2 (D2) deden 5 meisjes die goed hun best en scoorden ook leuk. Frederieke Spruijt wist zelfs de 2e prijs te halen. Bij de Jeugd (D2) ook mooie scores, maar net geen prijs.

Uitslagen deelnemers van S&K

Dankzij de trainers, Christa, Willy, Julinde met hun helpers Sanne, Nicole, Eric, Bianca en Martin was het een geslaagde dag. Ook zin om te turnen kom eens op maandag van 17.00 – 18.00 uur voor meisjes 7-9 jaar of van 18.00 – 19.00 uur voor meisjes van 10 jaar en ouder, of op woensdagmiddag van 16.45 uur – 17.45 uur voor meisjes van 7 – 11 jaar in de gymzaal Frans de Vette, Kuyperbrink 11, 2253 VX Voorschoten of kijk eens verder op deze website: www.slankenkwiek.nl