Slank en Kwiek turners oogsten prima

GV Slank en Kwiek oogst goed tijdens Nederlands kampioenschap turnen

De turners van de jongens- en herenselectie van gymnastiekvereniging Slank en Kwiek Voorschoten, hebben een goed resultaat behaald tijdens de Nederlands kampioenschappen turnen in Hoofddorp. De turners wisten 11 keer beslag te leggen op eremetaal, waarvan 6 keer het Nederlands kampioenschap.

De trainers van Slank en Kwiek zijn 7 uur per week met de turners aan het werk om hoge ogen te gooien op nationaal niveau. In verhouding met de concurrenten trainen de turners weinig, met minder uren. Het resultaat is daarom extra bijzonder te noemen. De kracht van de selectiegroep van Slank en Kwiek zit in de samenwerking en het harde werken. De trainers en turners zijn een hecht team.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen mogen de beste 12 turners zich in de toestelmeerkamp met elkaar meten. De beste 6 turners doen dit individueel ook per toestel tijdens de toestelfinales.  Namens Slank en Kwiek hebben 6 turners zich geplaatst voor de meerkampfinales. Thom Tinga (instap 2de divisie), Ben Guldenmund (instap 3de divisie) en Niek Oliver (pupil 3de divisie) deden mee in de meerkamp finales voorgeschreven oefenstof. Rahmoune Bouazzaoui (jeugd 2de divisie), Ricardo Vermeulen (junior-1 2de divisie) en Jelle Lauf (junior-2 3de divisie) namen deel aan de meerkamp in de keuze oefenstof.

Meerkampfinales

In de meerkamp finales hebben de turners van Slank en Kwiek geen medailles kunnen winnen. De turners hebben wel goede oefeningen laten zien en hebben beslist geen slecht figuur geslagen, maar de concurrentie was gewoon beter. Toch zijn de trainers tevreden. De turners staan al in deze finale, daarmee behoren ze tot de beste 12 turners van het land en hebben daarmee al 80 tot 100 turners achter zich gelaten en dat is al een prestatie op zich.

Toestelfinales

Tijdens de toestelfinales hebben turners Slank en Kwiek wel eremetaal bemachtigd. De beste 6 turners per toestel zorgen voor een spannende strijd. De resultaatverschillen zijn erg klein. Met minder dan 0,1 punt kan dit het verschil betekenen tussen Nederlands kampioen worden of naast het podium staan.  De Voorschotense turners hebben 6 keer het Nederlands Kampioenschap behaald: Niek Oliver (voltige), Rahmoune Bouazzaoui (ringen), Ricardo Vermeulen (sprong en vloer), Jelle Lauf (rekstok) en Silvan Fokkens (vloer). Zilver was er voor Thom Tinga (vloer), Ivo Weidema (sprong) en Rahmoune (voltige). Om het feest compleet te maken wisten Matthias Fransen (ringen) en Ramoune (rek) ook nog 2 bronzen plakken mee naar huis te nemen.

Ahoy Cup

Een aantal turners zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Ahoy cup. De KNGU pakt in Rotterdam groots uit in het weekend van 23 en 24 juni aanstaande. De verschillende disciplines die onder de KNGU resulteren, strijden met hun beste gymnasten op dit grootse evenement. Uit Voorschoten zijn er 3 turners die de eer hebben om hieraan deel te nemen. Dit zijn Rahmoune Bouazzaoui, Jelle Lauf en Jarien Fokkens.

Slank en Kwiek is trots op de behaalde resultaten. De turners en trainers zetten zich met volle overgave in, voor zichzelf maar ook voor elkaar en dat is mooi om te zien. De turnuren van Slank en Kwiek zijn op vrijdagmiddag in de gym- en turnzaal de Voorsprong (Oude Adegeesterlaan) , speciaal voor jongens en heren. Als je ook een keer wil proberen dan ben je van harte welkom om een proeftraining mee te doen.

Thom
Thom

Thom

De seizoensresultaten van Niek en de andere S&K-turners