Wies Jansen van Slank en Kwiek naar de Finale TD

 Wies Jansen door naar de Finale.

De turnster Wies Jansen van gymnastiekvereniging SLANK EN KWIEK Voorschoten heeft zaterdag 10 maart 2018 in Amsterdam meegegaan aan de districtwedstrijden Turnen. Ook Anna Breedeveld stond ingeschreven, maar zij moest wegens ziekte verstek laten gaan. Wies en Anna  stonden ingeschreven in de categorie Jeugd 2.

Wies begon met haar oefening op vloer. Haar salto mislukte een beetje, verder ging het goed. Bij de sprong over de pegases maakte zij 2x een mooie overslag. Bij de spanbrug is Wies hard aan het oefenen op de kip. Dit onderdeel ging nog niet zo goed, verder prima. Als laatste toestel de evenwichtsbalk. Een mooie oefening met een prima handstand en radslag en nièt er af gevallen. Een leuke totaalscore en goed voor een 6e plaats. Deze plaats geeft recht geeft op een plek in de finale. Heel goed!

Een andere turnster van GV S&K, Baowei Mooren, deed voor de 1e keer mee in de categorie Senioren en begon ook met het onderdeel vloer. Een mooie oefening met een overslag salto en een hoge arabier streksalto. Bij de sprong over de pegases deed Baowei het onderdeel ½ in en ½ uit, met een pasje om stil te staan en daarna als tweede sprong een Yamasita keurig tot stand. Bij de spanbrug een keurige oefening, die resulteerde in een 2e plaats (met waarschijnlijk een plek in de toestelfinale). Tot nu toe stond Baowei op een 4e plek. De oefening op evenwichtsbalk leidde helaas tot een val bij de zijwaartse handstand. De rest van de oefening ging prima: een prachtige afsprong radslag salto achterwaarts. Maar helaas door de afstap net geen plaats in de finale.  Ook zin om te turnen: kijk op de website www.slankenkwiek.nl

Op de foto’s Wies Jansen en Baowei Mooren temidden van de choaches Willy en Christa. Klik hier voor de score’s.