Turners Slank en Kwiek behalen finale NK

Turners van de jongens- en herenselectie van gymnastiekvereniging Slank en Kwiek hebben zich in de afgelopen maanden via de voorrondes, weten te plaatsen voor de landelijke eindstrijd. De vereniging komt goed uit de verf met maar liefst 28 landelijke finale plaatsen. Een uitzonderlijk goede prestatie van de Voorschotense turners.

Meerkampfinale

In de meerkamp turnen worden de scores van de 6 toestellen bij elkaar opgesteld. Om in aanmerking te komen voor een plek in de meerkampfinale moeten de turners zich plaatsen bij de 12 besten van het land. Het halen van een finale plek is al een behoorlijke prestatie. Het is 8 turners van Slank en Kwiek gelukt om zich te plaatsen voor de eindstrijd: Ben Guldenmund, Thom Tinga, Niek Oliver, Matthias Fransen, Rahmoune Bouazzaoui, Luca van Laer, Ricardo Vermeulen en Jelle Lauf gaan in verschillende leeftijdscategorieën de strijd aan.

Toestelfinale

Per turntoestel mogen de 6 beste turners de strijd met elkaar aan gaan voor het eremetaal. In de voorrondes gaat er fel aan toe. De turners geven elkaar weinig ruimte daardoor gaat de plaatsing om 0,1 of zelf 0,001 van punten. Van Slank en Kwiek hebben de volgende turners de toestelfinales behaald. Op Vloer: Thom Tinga, Ricardo Vermeulen, Jelle Lauf en Silvan Fokkens. Voltige: Ben Guldenmund, Niek Oliver, Rahmoune Bouazzaoui en Jelle Lauf. Ringen: Niek Oliver Matthias Fransen, Rahmoune Bouazzaoui en Ivo Weidema. Sprong: Thom Tinga, Ricardo Vermeulen en Ivo Weidema. Brug: Ricardo Vermeulen Rekstok: Rahmoune Bouazzaoui, Ben Guldenmund, Jelle Lauf en Ricardo Vermeulen. Ook deze turners gaan in verschillende leeftijdscategorieën strijden om het eremetaal.

Trainingsinformatie

De turners trainen allemaal minimaal 7 uur per week en zetten zich volledig in om optimaal te kunnen presteren. De geleverde prestaties zijn goed te noemen en hiermee neemt Slank en Kwiek een unieke plek in de wijde regio. Er zijn in heel Zuid Holland 4 turnverenigingen die op dit niveau in zulke aantallen presteren. Voor de turners die net niet in aanmerking komen om lid te worden van de selectiegroep is de vereniging bezig met het opstarten van een B-selectie.

Ook voor de turners die niet in wedstrijdverband willen deelnemen zijn er faciliteiten, de zogenaamde recreatie uren. Voor jongens 7 tot en met 10 jaar is dat op vrijdag van 16.00 uur tot 17.00 uur en voor jongens en heren vanaf 10 jaar is dat van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Kom gerust langs en met Slank en Kwiek kennismaken in de gym- en turnzaal De Voorsprong (Oude Adegeesterlaan 3) in Voorschoten.