Turners bemachtigen finaleplaatsen

Na 2 plaatsingswedstrijden en een halve finale, is het 6 turners van de Slank en Kwiek uit Voorschoten gelukt om  de finale voor het Nederlands Kampioenschap turnen te bereiken.

Voor de jongste turners (vanaf 10 jaar) die landelijk kunnen uitkomen had 1 van de 2 teams van S&K via de voorrondes in het district Zuid-Holland zich weten te plaatsen voor de halve finale in Nijmegen. In de categorie 2de divisie pupillen traden Bram Spruitenburg, Valerio Palacios Benzi, Stijn Groen en Tycho de Groot aan. Het team liet solide oefeningen zien, de rondgang langs de verschillende toestellen verliep zoals verwacht. Op vloer lieten de jongens zien dat zij de acrobatische elementen goed onder de knie hebben, er werden mooie flick flacken, salto’s gehurkt en gestrekt laten zien. Op voltige waren de flanken mooi gestrekt, bij ringen moest het programma iets aangepast worden omdat de jongens iets minder stabiel op dit toestel waren, op sprong heeft de jury weinig aftrek kunnen geven voor de overslagen die de turners van S&K toonden. Op brug voerde de jongens hun oefening netjes uit alleen de moeilijkheidsgraad ligt iets lager dus het team heeft daar punten laten liggen. Op rekstok presteerde de jongens weer keurig. Bij de uitslag werd duidelijk dat het team een knappe 5de plaats had bemachtigd echter is deze plaats is niet voldoende voor een plek in de finale. Individueel wist Tycho de Groot zich knap te kwalificeren voor de individuele meerkamp finale.

De keuze oefenstof is voor de wat oudere turners (vanaf 12 jaar). In de categorie jeugd (12 en 13 jaar) 1ste divisie en junioren (16 en 17 jaar) 2de divisie turnde er voor S&K 9 turners in de halve finale die werd georganiseerd in Rotterdam. Voor deze leeftijd is er geen team competitie maar alleen een individuele competitie. De jeugd turners komen uit in een zwaar deelnemersveld Fabian Blaak, Liam van Beers, Floris Blaak, Nikita Adrieiev, Abel Zeppenfeldt, Gillam van Achteren, Floris Blaak en Maksym Andrieiev hebben geduurde het seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn de oefeningen op de verschillende toestellen van een behoorlijk hoog niveau. De junioren Niek Olivers en Siebe Miedema hadden tijdens de kwalificatie wedstrijden al een goed resultaat neergezet waardoor zij comfortabel de halve finale konden turnen. Beide turners hadden wel wat foutjes in de halve finale waardoor zij niet tot een optimale score konden komen. Bij de uitslag werd bekend dat Niek, Abel, Siebe, Gilliam en Maksym zich hebben geplaatst voor de meerkamp finale in Waalwijk. De knappe prestatie werd ook nog bekroond met meerdere toestelfinales op voltige (Gilliam en Siebe), ringen (Siebe) en rekstok (Maksym).

Klik hier voor de resultaten van de S&K-deelnemers

Op het finaleweekend staat 22 april de meerkampfinale en 23 april de toestelfinale in Waalwijk op het programma. De turners bereiden zich voor om tijdens de finales optimaal te kunnen presteren.