S&K Clubkampioenschappen 2019

Geslaagde S&K Clubkampioenschappen 2019

Update 2 – 18 februari 2019

Zaterdag 16 februari 2019 zijn er in de gym- en turnzaal “de Voorsprong” de jaarlijkse Clubkampioenschappen van gymnastiekvereniging Slank en Kwiek gehouden. De wedstrijd was in tweeën gedeeld waardoor de mogelijkheid ontstond om in twee wedstrijdbanen te werken. Deze organisatorische opzet is mogelijk geworden doordat Slank en Kwiek sinds korte tijd 5 juryleden heeft opgeleid die gecertificeerd zijn met een licentie afgegeven door de landelijke turnbond KNGU.

Aan het 1e dagdeel deden de jongste deelnemers vanaf 7 jaar mee met voorgeschreven oefenstof. De meisjes turnden aan de Spanbrug, Vloer en Minitramp en de jongens aan de Rekstok, Vloer en Minitramp. Met de wedstrijd werd om 9.30 uur gestart en inclusief de prijsuitreiking 2 uur en een kwartier later afgesloten. Veel tevreden kinderen met een medaille en een mooi diploma waar hun behaalde cijfers op stonden. De JuniorJeugd Kampioen, komt uit het hoogste niveau, bij de meisjes Instap D1 werd Christiane Spruijt.

Het 2e dagdeel begon om 12.15 uur en hieraan deden mee meisjes en jongens van 10 jaar en ouder. Bij de wat méér getalenteerden, turnden de dames en heren keuze oefenstof. Dat wil zeggen dat er een aantal moeilijke onderdelen in de oefening moeten zitten. Veel flikflakken, salto’s, overslagen, kiepen, reuzedraaien, dubbele salto’s enz. Ook het springen was voor sommige deelnemers kast of paegasus met plank. Hierbij werd zelfs een dubbele salto door één van de heren gesprongen. Het was leuk om naar te kijken en iedereen genoot van de turnkunsten van de deelnemers.

Groepsfoto deelnemers CK S&K 2019

Bij de prijsuitreiking veel medailles. Zoals bij de meisjes was er ook bij de jongens een JuniorJeugd  Kampioen (niveau 15): Thom Tinga en JeugdKampioen bij de jongens werd Matthias Fransen (keuzestof niveau 7). Bij de meisjes (Pupil 1 D1 niveau) Julie Dijkstra JeugdKampioen en bij de Dames (Keuzestof 4e divisie supplement E) werd VerenigingKampioen Wies Jansen. Bij de Heren met keuzestof niveau 7 werd Verenigingskampioen Jelle Lauf.

De wedstrijddag werd afgerond met een gezellig samenzijn in de Verenigingsruimte.

Update 17 februari 2019. Klik op de ‘beker’ (linksboven) voor de uitslagen.

De S&K-kampioenen van 2019

 

Oorspronkelijke starttekst

Hoera! Ook dit jaar organiseert Slank en Kwiek de wedstrijden om het Clubkampioenschap van S&K! Dit keer op zaterdag 16 februari 2019 in gym- en turnzaal De Voorsprong.

De wedstrijd is een mooie gelegenheid voor de kinderen om hun turnkunsten te laten zien aan hun ouders, broertjes, zusjes en misschien wel opa en oma! Kinderen die lid zijn van de groepen 7 tot en met 9 jaar of hoger kunnen meedoen, op alle niveaus. Het is (nu) bekend wanneer op die zaterdag de wedstrijd plaatsvindt. Dat kan of ’s-morgens zijn of ’s-middags. Gratis toegang tot de zaal.

De inschrijving voor deelname is gesloten. Deelnemers zijn via email geïnformeerd over het moment van ‘hun’ wedstrijd. Klik op het logo links hierboven, voor het algemene dagprogramma of in de AGENDA op de datum 16 februari 2019: (vm en nm).