Selectie van SK-turntalent voor TeamNL

Het is drie jonge turners van Gymnastiekvereniging  Slank en Kwiek Voorschoten gelukt om zich in de kijker te spelen. De turners van 7 jaar oud zijn geselecteerd voor speciale trainingen geven door de TeamNL trainers die verbonden zijn aan het topsportcentrum in Rotterdam.

Jong talent

De talenten Djevi Knol, Kian Bavelaar en Mitch Platt hebben tijdens hun allereerste competitie in de turnhal in Rotterdam indruk achter gelaten. Op basis van de prestaties die de turners hebben neergezet ontvingen de trainers Mariëlle Geerling en Michael Platt complimenten en een uitnodiging voor drie trainingen. De uitnodiging is een bevestiging dat de drie jongens over groot talent beschikken en een beloning voor het harde trainen.

Corona

De turnsport is de afgelopen 2 jaar hard geraakt door de diverse overheidsmaatregelen omtrent het corona virus. Door het niet in de zaal kunnen trainen is te zien dat de ontwikkeling op turngebied minder snel gaat. De trainers zijn hier inventief mee omgegaan. Dat deze jongens nu geselecteerd zijn is een extra opsteker voor de club en de trainers.

Rijke geschiedenis Slank en Kwiek heeft een rijke geschiedenis als het gaat om het aanleveren van talenten voor het programma voor jonge turners op het allerhoogste niveau. Het trainers duo is al jaren succesvol, levert nationaal kampioenen en talenten af. Het eerste talent dat is doorgebroken en  opgeleid is in Voorschoten is de 18 jarige Jarien Fokkens, hij is in de race om namens Nederland uit te komen op de Olympische spelen van 2024 in Parijs. Of Djevi, Kian en Mitch het ook zo ver gaan schoppen zal moeten blijken, de jongens staat een prachtige ervaring te wachten met de trainingen waarvoor zij nu zijn uitgenodigd. De vereniging heeft dit samen met de andere turners van de selectie groep