Geslaagde Turninstuif Slank en Kwiek

Aan het einde van de kerstperiode en op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, werd op 6 januari 2018 door gymnastiekvereniging Slank en Kwiek in de gym- en turnzaal “de  Voorsprong”  aan de Oude Adegeesterlaan een turninstuif georganiseerd. De in opleiding zijnde (assistent)trainers zijn er daarbij in geslaagd een leuk parcours met turn-oefeningen op te zetten.

Zo’n 30 kinderen turnden dat het een lieve lust was. Of het nu ‘beginners’ waren of ‘gevorderden’, dat maakte niets uit. Ieder kreeg les op zijn eigen niveau.  De groep was in drieën gedeeld en bij de toestellen werd het groepje weer in tweeën gesplist, zodat iedere deelnemer voldoende beurten kreeg.

 

De basisvormen werden geturnd en daarna de eindvorm: van handenstand, naar handstandoverslag en van rol op verhoogd vlak, naar salto voorover. Oók met de minitramp in de blokkenbak (grootste lol voor kinderen, die dat nooit doen) en bij de rekstok en de brug zwaaien. Na een uur mochten de kinderen vrij turnen, waarbij er als ze het wilden, hulp werd verleend. De kinderen hadden het zichtbaar naar hun zin!

Na afloop werden ze getrakteerd op een beker limonade, die er best inging. Christa, Julinde, Hugo, Jelle, Rahmoune en Kim kunnen met plezier terugkijken op een leerzame en leuke en geslaagde ochtend. Ook zin om te komen turnen? Kijk voor informatie verder op deze site voor het lesrooster van Slank en Kwiek.

In de komende voorjaarsvakantie, vanaf 26 februari 2018, organiseert Slank en Kwiek weer een instuif. Houd de agenda op de website, facebook en de mail in de gaten voor tijd en datum, want dat is nu nog niet bekend! Tot dan?!