Trainingen en lessen in Coronatijd

Aan de (ouders van) leden van Slank & Kwiek. Update 10 (15 juli 2020)

In deze tijd van het heersende Coronavirus, is er nieuws te melden voor de leden van S&K. Zie hierna.

Een bericht over het S&K-Zomerrooster. Update V4 – 25 juli

Klik op de afbeelding voor rooster V4

Update 10 (15 juli 2020)

Door de maatregelen rond het Corona-virus zijn noodgedwongen veel lessen de afgelopen maanden uitgevallen. Als alternatief is er een mogelijkheid geweest deel te nemen aan ‘buitenlessen’. Die zijn nu ook komen te vervallen omdat de binnensportaccommodaties weer gebruikt mogen worden met in acht name van diverse maatregelen.

Ter compensatie biedt S&K deze zomer een aantal extra lessen aan. Voor deze lessen moet men zich aanmelden en er geldt een minimum van 5 leden (deelnemers) per les om de les door te laten gaan. Is dit de avond van te voren niét het geval, zal de trainer een mailtje sturen (via datumprikker) met dit bericht. Check dus altijd van te voren even de mail om zeker te zijn of een les niet doorgaat. De datumprikker is gesloten.

Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om, per email, contact op te nemen met Johanna Callies (Technische Zaken S&K), via een klik op deze link te bereiken.

Update 9 (7 juli 2020)

De roosters voor de zomerlessen zijn opgesteld. Deze roosters zijn in te zien via de Agenda op de startpagina van onze site. Klik op het weeknummer van voorkeur en in een nieuw scherm opent de bijlage.

Update 8 (29 juni 2020)

Een bericht van Technische Zaken over het gymmen in zalen en de ‘Spelregels’

Spelregels om veilig te sporten  

Woensdag 24 juni 2020 was dan eindelijk het verlossende woord eruit: ‘we mogen weer naar binnen!’ Het duurde nog een paar dagen voor het definitieve protocol van de KNGU/DG en het NOC*NSF er was, maar inmiddels is dit bekend.

Door S&K is besloten om deze ‘buitenweek’ (week 27) nog af te maken, zodat iedereen even veel trainingen in de week heeft (in vergelijking met andere lestijden).

Vanaf zondag 5 juli 2020 gaan we weer naar binnen **). We houden dan nog 2 weken, t/m zondag 19 juli, het ‘normale’ rooster aan. In deze weken heb je dus gewoon je eigen trainingen op de ‘normale’ lestijden.

Omdat er natuurlijk een aantal trainingen zijn gemist vanwege de coronamaatregelen, is er door S&K  een ‘zomerrooster’ opgesteld waarin we lessen voor alle groepen aanbieden. Zo is het mogelijk ook in de zomerperiode te blijven turnen. Dit kan alleen gebeuren op aanmeldbasis (vooraf) en houden een minimum aan van 5 leden per training.

Dit zomerrooster is van maandag 20 juli tot en met zondag 26 juli, en van maandag 10 augustus t/m zondag 30 augustus 2020. Op dit moment worden nog de laatste zaken hierover afgestemd met de zalenexploitant Sportfondsen en de trainers. Aan het einde van deze week (27) zal, wanneer het vakantierooster definitief is, dit op de website geplaatst worden.

Voor het binnentrainen is het protocol wat aangepast. Lees daarom alstublieft getroffen maatregelen (Spelregels om veilig te sporten; bijlage) goed door (en bespreek ze met uw zoon/dochter) zodat we allemaal op een leuke, gezellige en veilige manier binnen kunnen sporten.

Als laatste allen heel erg bedankt voor het geduld en flexibiliteit bij deze nieuwe manieren van lesgeven. Turnen is normaal géén buitensport, maar we zijn blij dat iedereen dit zo goed op heeft gepakt.

Mochten er nog vragen zijn kunnen deze altijd gesteld worden via een email naar dit mailadres

**)

Iedereen die afgelopen tijd op zondag buiten heeft getraind, mag zondag 5 juli binnen trainen. Dit is normaal gesproken een selectietraining. Maar op 5 juli mogen de recreatieleden, die nu steeds op zondag hebben getraind, dus ook aansluiten.

Voor ieders duidelijkheid en veiligheid, let op de volgende aandachtspunten / ‘Spelregels’ ( Klik hier voor het openen van de ‘Spelregels’ ).

Update 7 (8 juni 2020)

Reguliere lessen in binnensportaccommodaties zijn in tijden van het Coronavirus niet toegestaan. Daarom heeft gymnastiekvereniging Slank en Kwiek alternatieven gezocht om de conditielessen normaal in de gymzaal, naar een buitenaccommodatie te verplaatsen. De behoefte om in beweging te blijven is groot bij de dames. Het is daarom fijn dat er buitenruimte beschikbaar is om te trainen. De terreinvelden van de honk- en softbal bieden uitkomst. Zo lang de binnensportaccommodaties niet beschikbaar zijn, zijn de dames van de Conditielessen van Slank en Kwiek lekker aan het oefenen op het honk en softbalveld, op maandagochtend om 9.00 uur, Adm. De Ruytersingel / van Beethovenlaan 137, Voorschoten .  Ook zin om aan je conditie te werken? Geef je dan op.

Klik hier voor het aanmelden via email bij TZ S&K of bel naar 071 5763750. 

Foto buitentraining

Update 6 (5 juni 2020)

De recreatielessen (7 tm 12 jaar) vanavond op het veld bij vd Valk gaan niét door vanwege de aanhoudende regen afgelopen nacht/vanmorgen. Er is met de trainers overleg geweest er hiertoe besloten. Oók als het vanavond droog is zal het veld dat nog niet zijn. Daarom is besloten om beide lessen af te zeggen! 

Update 5 (2 juni 2020)

Buiten trainen van start! (vernieuwd bericht).

Door de nieuwe maatregelen rondom corona is het mogelijk om buiten te sporten. Daarom zijn wij gaan kijken naar opties om onze trainingen buiten aan te bieden, inmiddels lukt dit al bij bijna alle trainingen. Het tijdelijke ‘corona-lesrooster’ is hieronder te vinden (klik op het plaatje/tabel met de rode balk) .

Mocht jouw training / les er tussen staan, maar is de desbetreffende mail niet aangekomen of heb je hem gemist, stuur dan even een berichtje naar de portefeuillehouder technische zaken, dan kun je alsnog de training volgen! Klik hier voor het openen van de email.

De trainingen buiten richten zich vooral op kracht en lenigheidsoefeningen, zodat iedereen meteen fit is als we de zaal weer in mogen en aan de toestellen kunnen trainen.

Update 4 (25 mei 2020)

Buitentrainingen van start. Eerste aankondiging mogelijkheid tot deelname aan de S&K buitentrainingen

Update. Zie 3.

Hierbij een update op de eerdere interne berichtgeving met betrekking tot het Corona virus, naar aanleiding van de door de regering op donderdag 12 maart 2020  aangescherpte maatregelen omtrent het virus.

Volgordelijk

Slank en Kwiek volgt de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de turnbond KNGU. Dit betekent dat vanaf vandaag (13 maart 2020) er géén trainingen gegeven worden bij Slank en Kwiek.

Update 3, 11 mei 2020

Vandaag, 11 mei 2020, heeft het basisonderwijs, onder voorwaarden, een herstart gemaakt met hun lesprogramma(s).

Zo ook mogen de buitensporters in verenigingsverband, onder voorwaarden, weer gaan trainen. De binnensporters, waartoe ook de gymnastiek en turnen valt, kan/mag nog niet van start gaan. Zo ook niet door SLANK EN KWIEK.

In zijn algemeenheid wordt bij Slank en Kwiek nu op beperkte schaal door leden van de selectiegroepen die dat willen, in kleine groepjes op buitensportvelden getraind. Algemene basisgym en niet op toestellen. Tot nader bericht (Rijksoverheid, NOCNSF, KNGU) zal dit zo blijven.

Op de site van de KNGU staat onder andere het volgende te lezen:

“Gymnastiekunie teleurgesteld over nieuwe maatregelen. De persconferentie (6 mei 2020) van het kabinet heeft ons, de gymsport, vanavond niet gebracht waar we zó op hoopten; het openstellen van de binnensportaccommodaties. Uiteraard zijn wij blij dat het buitensporten voor 18+ – ook voor de gymsport – vanaf volgende week weer is toegestaan en daarmee het belang van sport in de maatschappij wordt erkend, maar teleurstelling overheerst bij de 950 clubs en hun 260.000 leden”.

Update 2

De KNGU doet er alles aan om de clubs en trainers/coaches zo snel mogelijk te informeren over het precieze kader waarbinnen er vanaf 29 april 2020 mogelijk weer gesport kan worden. Gelukkig wordt en is er al een en ander voorbereid, maar dat moet nog worden aangepast naar het laatste nieuws en worden getoetst met andere partijen als het RIVM, VWS, gemeenten en NOC*NSF. Daarbij blijft de volksgezondheid voorop staan. Klik hier voor de berichtgeving vanuit het NOC*NSF.

Update 1

De onderbreking van het geven van lessen vanwege de maatregelen met betrekking tot het heersende Coronavirus wordt voortgezet en zal zeker duren tot en met 28 april 2020; in de praktijk tot en met het einde van de ‘mei-vakantie 2020’ (10 mei 2020).

Corona

Slank en Kwiek volgt de ontwikkelingen, maar het opschorten van de trainingen en lessen vanaf 13 maart zal zeker duren tot en met 6 april 2020. Afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot het virus zal bekeken worden of de lessen vanaf 7 april 2020 weer van start gaan kunnen gaan of dat sprake moet zijn van een latere datum.

Sander Geerling, voorzitter.