Leden van Slank en Kwiek volgen trainersopleiding

De afgelopen jaren heeft de vereniging al een flinke stap gezet bij het opleiden van nieuwe trainers en daar blijven we nog steeds volop mee bezig. Iedereen die een assistentendiploma heeft gehaald, wordt zoveel mogelijk ingezet bij de trainingen om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

 

Daarnaast is Christa vanaf begin van het jaar volop aan de slag met Baowei, Hugo, Julinde en Jelle bij het begeleiden van hun opleidingen. Baowei heeft op 1 juli de opleiding ‘Assistent-trainer’ afgerond! Van harte gefiliciteerd Baowei! Baowei helpt al veel bij diverse trainingen (zowel jongens als meisjes) en doet dat hartstikke goed! We zijn dus ook erg blij dat ze de assistent-trainersopleiding heeft gedaan en kennis en ervaring heeft opgedaan die weer van pas komt in de zaal.

Hugo, Julinde en Jelle zijn in april gestart met de opleiding tot trainer. Dat is hard werken zowel voor de cursisten als voor Christa, hun begeleider. Zeker voor de trainersopleiding geldt dat er veel praktijkopdrachten gedaan moeten worden. Die worden uitgevoerd tijdens de trainingen, maar moeten ook beoordeeld worden. Vaak betekent het dat Jelle, Julinde en Hugo de lessen van Christa ‘overnemen’. Om alle praktijkopdrachten van 3 cursisten in de beschikbare trainingen te plannen, vereist de veel flexibiliteit van Christa. Maar het natuurlijk ook fantastisch om weer een ‘volgende generatie’ trainers bezig te zien, ze te zien leren en groeien! Ook daar is Slank en Kwiek heel blij mee!

Op de woensdag-avond is er een nieuwe assistent: Christine, die dan de oudere meisjes-selectie traint. Christine heeft wel al veel ervaring als trainer, maar heeft nog geen trainersdiploma. Ook zij is bezig met de trainersopleiding.

De vakantie zit er weer op. Dat betekend iedereen weer aan de slag en voor Julinde, Jelle, Hugo en Christine betekend dit ook dat de opleiding weer verder gaat, die ze in maart volgend jaar met goed gevolg hopen af te ronden