Slank en Kwiek succesvol tijdens de eerste voorronde NK

Een aantal turners van de Voorschotense club hebben de eerste voorronde van het Nederlands kampioenschap in Duiven geturnd op 11 en 12 februari. De inzet is om een ronde verder te komen.

Pupillen

Jesper van Duijn, Edward Harker en Niek Olivers komen uit in de categorie pupil 3de divisie. De jongens stonden voor de lastige opgave om in de top 10 van hun groep te komen, hiermee plaatsen ze zich voor de volgende ronde. De jongens lieten op de toestellen sprong en rekstok zien dat ze goed konden meekomen in de top 10. Op vloer hadden Jesper en Edward moeite om de aansluiting te houden.

Niek leek de een medaille te gaan halen maar door het toestel ringen bleef hij steken op een 5de plaats. Toch is een 5de plaats een prima resultaat en hiermee heeft Niek zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. Ook Edward mag met een 8ste plaats door stromen naar de volgende ronde. Jesper kwam niet verder dan de 14de plaats en daarmee is hij afgevallen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Jeugd

Rahmoune Bouazzaoui en Luca van Laer gaan de strijd aan in de categorie jeugd 3de divisie. Luca deed voor het eerst mee aan de landelijke wedstrijden. Luca heeft laten zien dat hij behoorlijke progressie heeft gemaakt. Voor nu was een 17de plaats het hoogst haalbare, helaas betekent dat wel dat hij is afgevallen en niet doorstroomt naar de volgende ronde.

Rahmoune draaide een goede wedstrijd, kon op alle toestellen goed meekomen, vooral op voltige haalde hij een hoog cijfer. Rahmoune behaalde een 2de plaats, mocht de zilveren medaille ontvangen en heeft zich daarmee geplaatst voor de volgende ronde.

Junior

Hugo Stallenberg komt uit in de categorie junior 2, 3de divisie. Hugo draaide een stabiele wedstrijd, op ringen liet hij een mooie oefening zien met een breedte hang erin! Op het toestel voltige had hij een foutje, dit foutje koste hem veel punten en zakte in het klassement. Hugo heeft op dit moment een aantal moeilijke elementen nog in het vat zitten, hij is deze elementen in de training nog aan het perfectioneren zodat hij het ook op wedstrijden kan laten zien. Deze moeilijkheid is wel nodig, het niveau ligt hoog in deze categorie. Hugo moest bij de beste 20 eindigen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Met een 18de plaats is dit gelukt.

Senior

Damian de Nijs, Stephan Diek en Silvan Fokkens doen mee in de categorie senior 3de divisie. Alle drie de heren turnden een goede wedstrijd. De heren moesten zich bij de beste 20 weten te turnen om door te stromen naar de volgende ronde. Ze deden dit alle 3 overtuigend. Stephan behaalde een 7de plaats, Damian de 6de plaats en Silvan mocht op het ere schavot op de 3de plaats staan en kreeg een bronzen medaille omgehangen.

In het weekend van 11 en 12 maart hebben de andere jongens en heren van de selectie hun eerste voorronde van het NK in Volendam. Hier komen de Voorschotense turners Ben Guldemund, Dylan Hoogewoonink, Matthias Fransen, Ricardo Vermeulen, Ivo Weidema, Jelle Lauf en Jarien Fokkens in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *