S&K Selecteert Jeugd jongens

Vlnr: de jongens Abel, Floris, Dani, Lars, Tycho, Fabian, Julian, Sven en Kealan en op de voorgrond de trainers Michael en Mariëlle

De afdeling jongens turnen van Slank en Kwiek presenteert de jeugd A-selectie. De trainers Mariëlle Kijk in de Vegte – Geerling en Michael Platt hebben in de afgelopen weken de jongens beoordeeld en is er een groep gemaakt waarmee de trainers op wedstrijden uit gaan komen namens Slank en Kwiek.

Na veel gemiste trainingsuren vóór de zomervakantie dit jaar heeft de selectieprocedure ná de zomervakantie plaats gevonden. De jeugd A-selectie traint  3 keer in de week, 7 uur in totaal. De leeftijd van de jongens loopt uiteen van 8 jaar tot en met 11 jaar. Voor deze leeftijd is het van belang dat er een goede basis gelegd word waarop je op latere leeftijd kan terugvallen als je moeilijkere elementen gaat leren. Door de corona maatregelen is er vóór de zomervakantie heel wat trainingstijd verloren gegaan. Het seizoen is daarom eerder gestart en is er begin september een trainingskamp geweest.

Dit seizoen is er voor het eerst ook een  voorbereidende selectie. Een viertal jongens van 5 en 6 jaar zijn geselecteerd en trainen 1 uur extra in de week mee met de jeugdselectie. Op de foto staan Djevi en Mitch met trainer Michael. Kiam en Liam ontbreken.

Djevi en Mitch met trainer Michael

De A-selectie voor jongens van 12 jaar en ouder zal binnenkort geformeerd worden.