Turners van Slank en Kwiek behalen halve finale plaats

Turners van Slank en Kwiek hebben in het weekend van 8/9 april een plaats in de halve finale van het Nederlands kampioenschap turnen behaald.

Matthias Fransen (pupil 1ste divisie) heeft zijn programma behoorlijk verzwaard en behaalde een mooie 6de plaats. Vooral op het toestel brug met gelijke liggers heeft Matthias een hoge score gehaald. De handstanden waren zeer stabiel en de landing perfect. Met 19,10 wist hij zijn positie te verstevigen. Matthias heeft zich ruim geplaatst voor de halve finale.

Ricardo Vermeulen (jeugd 2de divisie) heeft een stabiele wedstrijd laten zien. Ricardo liet een ijzersterk programma zien. Hij wist zelfs 1ste te worden op de toestellen ringen, sprong en vloer. Het zag er ook naar uit dat hij een medaille zou gaan winnen. Helaas liep het toestel voltige iets minder goed en daardoor zakte hij terug in het klassement naar een 4de plaats. Wel ruim voldoende om in de race te blijven voor de finale.

Jarien Fokkens (jeugd ere divisie) behaalde net als Matthias met een perfecte brug oefening een hoge score. Jarien deed het op de andere toestellen ook verdienstelijk, alleen het toestel voltige verliep niet zoals gepland. Jarien behaalde een 6de plaats en is ook nog steeds in de strijd om een finale plek.

Hugo Stallenberg (junior 3de divisie) liet goede oefeningen zien. Vooral het toestel ringen was een goede oefening, zelfs een kracht element, iets wat weinig junioren kunnen. Door een fout op vloer kon Hugo niet hoger eindigen dan een 8ste plek. Deze plek is wel voldoende om door te stromen naar de halve finale, een goed resultaat dus.

Stephan Diek en Silvan Fokkens (senior 3de divisie) komen uit in dezelfde categorie en zijn daarmee elkaars concurrenten. Een plek bij de beste 10 turners was voldoende om door te stromen naar de halve finale.

Stephan liet een stabiele wedstrijd zien, wat kleine foutjes waardoor het nog spannend was of hij de limiet zou halen. Stephan wist een 6de plek te bemachtigen en plaatste zich daarmee voor de halve finale.

Silvan Fokkens opende zijn wedstrijd met een uitzonderlijke hoge score op voltige en zette daarmee de koers op ere metaal in. Ook op de toestellen vloer (2de), sprong (1ste), brug (3de) en rek (1ste) scoorde Silvan hoog. Silvan wist met bijna 1,5 punt verschil op nummer 2 de gouden medaille te bemachtigen.

De trainers zijn tevreden over de behaalde resultaten, maar we zijn er nog niet, Tijdens de halve finales worden de kaarten opnieuw geschud. Er zal nog hard gewerkt moeten worden om ook tijdens de halve finales goed voor de dag te komen.