Slank en Kwiek turners in actie tijdens voorrondes nationale wedstrijden

De jongens en heren selectiegroepen van Slank en Kwiek hebben met succes deelgenomen aan de voorrondes voor het nationale kampioenschap. Tijdens een voorronde is de inzet om zo goed in het klassement te eindigen dat dit recht geeft om een ronde verder te komen. Dit is 12 turners gelukt. Ook hebben 4 turners eremetaal mee terug genomen naar Voorschoten.

Voorgeschreven oefenstof

Voor de turners jonger dan 13 jaar zijn er voorgeschreven oefeningen. De jongens laten op de 6 verschillende toestellen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok) hun oefening zien.

In de 3de divisie instap heeft Ben Guldenmund een goede oefeningen laten zien. Op sprong behaalde Ben een mooie score van 18,50 punten. De toestellen brug en rekstok behaalde Ben ook mooie cijfers. Helaas heeft Ben net te weinig punten gehaald om door te stromen naar de volgende ronde.

Ook in de leeftijd instap maar dan in de 2de divisie heeft Dylan Hoogewoonink een prima wedstrijd laten zien. Ook op sprong behaalde Dylan een mooi cijfer 19,50 punten. Dit was het hoogste cijfer van de groep. Helaas gingen voltige en ringen niet zo goed waardoor Dylan zijn positie in het klassement niet kon vasthouden. Met een 14de plaats werd Dylan ook uitgeschakeld.

Een leeftijd categorie hoger, bij de pupillen 3de divisie deden namens Slank en Kwiek Edward Harker en Niek Olivers mee. Edward had een fout op sprong wat hem veel punten kostte. Hij had op het toestel rekstok een perfecte landing en kreeg hiervoor bonus punten. Op de andere toestellen zal Edward harder moeten trainen op zijn netheid, hiermee heeft hij teveel punten vergooid. Hij bleef steken op een 23ste plaats en daarmee valt het doek voor hem.

Niek Olivers turnde een goede wedstrijd, alleen op vloer een aandachtspunt. Niek heeft de afgelopen weken heel hard gewerkt op de toestellen voltige en ringen en het harde werken werd beloond! Op voltige behaalde hij het hoogste cijfer, op ringen het 2de cijfer. Door deze ijzersterke scores wist Niek een zilveren medaille te winnen en heeft hij een ticket voor de volgende ronde verdiend.

Matthias Franssen komt ook in de leeftijd pupil uit, in de 1ste divisie. Matthias turnde heel netjes zijn wedstrijd. Op rekstok en sprong maakte Matthias wel een fout wat veel punten kostte, maar de andere toestellen gingen erg goed. Op brug behaalde hij zelfs de 2de score. Met een 9de plaats ligt Matthias op koers om weer een ronde verder te komen.

Keuze oefenstof

In de categorie Jeugd 3de divisie turnde Rahmoune Bouazzaoui een goede wedstrijd. Hij lag op koers om een gouden medaille te halen. Op het laatste toestel rekstok maakte hij een fout waardoor hij genoegen moest nemen met een bronzen medaille. Met dit resultaat heeft hij wel ruimschoots de norm gehaald om een ronde verder te mogen.

Ricardo Vermeulen, jeugd 2de divisie, liet ook een goede wedstrijd zien. Ook hij turnt mee in de top van het klassement. Helaas had Ricardo een fout op vloer, maar de schade bleef beperkt. Hij behaalde een bronzen medaille en een rechtstreekse plaatsing voor de meerkampfinale. Een ontzettend mooi resultaat.

Ook in de categorie jeugd, maar dan op het allerhoogste niveau (ere divisie), deed Jarien Fokkens mee. Na een periode van (lichte) blessures was het al een opsteker dat Jarien op alle zes de toestellen kon uitkomen. De wedstrijd verliep voor Jarien goed, op 2 toestellen wel een fout maar voor dit moment een goede wedstrijd. Ook Jarien kan zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Bij de junioren waren er ook verschillende turners die in actie kwamen namens Slank en Kwiek. Ivo Weidema en Hugo Stallenberg in de 3de divisie en Jelle Lauf in de 2de divisie. De 3 junioren hebben allen een stabiele wedstrijd laten zien met hier en daar wat fouten. De resultaten die zij behaald hebben zijn wel goed genoeg om door te stromen naar de volgende ronde.

De senioren van Slank en Kwiek kwamen uit in de 3de divisie en presteerden ook goed. De heren Damian de Nijs, Stephan Diek en Silvan Fokkens behaalden een top 10 notitie. Silvan behaalde zelfs een bronzen medaille. Ook deze senioren hebben zich een ronde verder weten te turnen.