Medailleregen voor turners van Slank en Kwiek tijdens het Nederlands Kampioenschap

In het weekend van 10 en 11 juni vond het NK turnen heren voor de eerste t/m derde divisie plaats in Waalwijk. Voorschotens  gymnastiekvereniging Slank en Kwiek had maar liefst 11 afgevaardigden, die zich in totaal 37x geplaatst hadden voor een finaleplaats.  Een prestatie op zich, binnen Zuid Holland sleepte alleen topsport club O&O meer finale plaatsen in de wacht. Er werden maar liefst 17 medailles in de wacht gesleep door Slank en Kwiek!

Namens Slank en Kwiek hebben 11 turners zich weten te plaatsen voor de finales, hiermee is Slank en Kwiek de op 1 na grootste leverancier van Zuid Holland. De top club O&O uit Zwijndrecht behaalde meer finale plekken dan de Voorschotense club. Het behalen van maar liefst 37 finale plekken is al een bijzondere prestatie. De Voorschotense turners hebben deze finale plaatsen weten om te zetten in eremetaal.

Benjamin en Pupil
Voor de categorie benjamin talenten divisie was er een andere kwalificatie waardoor er 28 turners in de finale stonden. Thom Tinga (8 jaar) liet een goede wedstrijd zien, netjes werkte hij zijn programma af. Thom kon niet meekomen voor de medailles, dit was van te voren al voorspeld door de trainers. Omdat Thom nog wat in de moeilijkheid te kort komt was een 17de plek het hoogst haalbare op dit moment. Dat Thom een groot talent heeft dat is wel duidelijk, op zo’n jonge leeftijd op het aller hoogste niveau mee kunnen komen is al ontzettend knap.

Koen Dingjan ging de strijd aan in de categorie pupil 4de divisie ook hier 28 finalisten. Ook Koen heeft een goede wedstrijd laten zien. Op sprong behaalde hij zelfs het hoogste cijfer. Na 6 toestellen heeft Koen een knappe 12de plaats behaald, een geweldige prestatie.

Voor de 1ste, 2de en 3de divisie zijn via verschillende voorrondes de beste 12 turners geselecteerd om aan de meerkamp finales te mogen deelnemen. Na de rondgang langs de 6 verschillende toestellen kan de eindbalans opgemaakt worden.

Voorgeschreven oefenstof
Niek Oliver (pupil 3de divisie) en Matthias Fransen (pupil 1ste divisie) mochten hun meerkamp turnen in een sterk deelnemersveld. Beide jongens lieten een mooie wedstrijd zien en haalde het beste uit zichzelf. Allebei de jongens behaalde een 6de plaats, een geweldig resultaat. Door het mooie turnen wat beide jongens hebben laten zien heeft de KNGU zowel Niek als Matthias geselecteerd om deel te nemen aan de Ahoy cup op 18 juni. Een ontzettende eer om aan dit toernooi te mogen deelnemen.

Keuze oefenstof
Rahmoune Bouazzaoui (jeugd 3de divisie), Ricardo Vermeulen (jeugd 2de divisie), Jelle Lauf (junior I 3de divisie), Hugo Stallenberg (junior II 3de divisie) en Silvan Fokkens (senior 3de divisie). Hadden zich via de verschillende voorrondes geselecteerd voor de finale. De heren lieten mooie oefeningen zien, de moeilijkheid van de oefeningen was hoog. Door de verhoogde moeilijkheid nemen de turners ook een risico. Voor Rahmoune pakte dit minder goed uit, hij moest 2 fouten incasseren door het goede turnen op de andere toestellen kon hij nog een goede 10de plaats bezetten. Hugo heeft een goede meerkamp neergezet, het stabiele turnen leverde hem een 11de plaats op. Jelle Lauf nam het meeste risico, de moeilijke elementen lukte allemaal maar door een verslapping in de concentratie moest Jelle ook een fout incasseren met een element die normaal altijd goed gaat. Ondanks deze fout werd Jelle alsnog 10de. Ricardo heeft oefeningen met een hoge uitgangswaarde, hij concentreerde zich op de afwerking en nam wat minder risico. Vooral op sprong en vloer behaalde Ricardo hoge scores. Het eindresultaat was geweldig, een mooie zilveren medaille. Silvan Fokkens turnde ook een stabiele wedstrijd en haalde het maximale resultaat, na een spannende strijd werd duidelijk dat Silvan toch echt de beste van Nederland is en werd kampioen.

Zondag kwamen de toestelspecialisten in actie. Per toestel zijn de 6 beste turners geselecteerd die de strijd met elkaar aan gaan. Naast de turners die zaterdag al in actie zijn gekomen mocht ook Ivo Weidema deelnemen aan de toestelfinale.

Voor Slank en Kwiek werden de toestelfinales een groot succes. Een medaille regen was het resultaat.
Op 4 toestellen is het nationale kampioenschap behaald: Ricardo op vloer, Silvan op vloer en rekstok en Rahmoune op sprong. Zilveren medailles waren er voor Matthias op brug, Rahmoune op ringen, Ivo op ringen en Silvan op sprong. Brons werd gehaald door Niek op sprong, Ricardo op sprong, brug en rek door Hugo op ringen en vloer, door Silvan op voltige.

Slank en Kwiek kan terug kijken op een succesvol nationaal kampioenschap. De turners Niek Oliver, Matthias Fransen en Silvan Fokkens zijn tevens geselecteerd om deel te nemen aan de Ahoy cup, een hele eer om in deze setting te mogen turnen. Daarnaast heeft Jarien Fokkens ook nog zijn finales in Ahoy, allen in het weekend van 17 en 18 juni.